Veel Gestelde Vragen

 

Bestellingen & bezorging

Welke betaalmethoden worden er geaccepteerd?
Sunday Girl biedt de volgende betalingsmogelijkheden:
Ideal
Paypal

Hoe lang is de levertijd & wat zijn de verzendkosten?
Let op: Wegens drukte bij postcentra en de maatregelen omtrent COVID-19 kan Sunday Girl de onderstaande levertijd momenteel niet garanderen. Wij doen ons uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk te bezorgen.

Binnen Nederland: 1-3 werkdagen. Op werkdagen voor 16.00 besteld, dezelfde dag verstuurd. 
Bestellingen boven € 75: gratis verzending 
Binnen Europa: 1 - 5 werkdagen 
Rest van de wereld: 2 - 5 werkdagen 

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen, wat moet ik doen?
Als het bedrag wel van je rekening is afgeschreven kan het zo zijn dat de e-mail in je spambox terecht is gekomen, check deze altijd eerst. Mocht je hem daar ook niet kunnen vinden, laat het ons weten. Stuur een print screen van je betaling naar info@sundaygirl.eu.

Hoe is de kwaliteit van de producten?
Vrijwel alle producten in de webshop zijn vintage-vibed goodies,dit betekend dat veel producten minimaal 10 tot 60 jaar oud zijn. Vandaar de term: vintage vibed. Kleine afwijkingen of kleurverschillen kunnen daardoor mogelijk zijn. Let op: de producten zijn niet tweedehands en dus niet eerder gebruikt. Mocht dit het wel het geval zijn dan staat het specifiek vermeld in de productomschrijving.

Alle brass producten in de webshop zijn gemaakt van 100% brass (messing) en zijn handgemaakt in India. Ook hierbij kunnen kleine afwijkingen en/of kleurverschillen mogelijk zijn.

 

Retourneren 

Ik wil mijn bestelling retourneren, hoe gaat dit in zijn werk? 
Jammer dat je bestelling niet bevalt. Na het ontvangen van je bestelling heb je 14 dagen recht om je bestelling te retourneren. Belangrijk hierbij is dat de geretourneerde artikelen in dezelfde staat geretourneerd dienen te worden als bij ontvangst. Mocht je een bestelling willen retourneren vul dan dit formulier in, zonder dit retourformulier kunnen wij de retour NIET verwerken. Plaats het product in de originele verpakking met het retourformulier in het pakket en stuur het terug naar:

Sunday Girl Klantenservice
Anthony Fokkerstraat 22
4462 ET Goes
Nederland

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, komen alleen de kosten van de verzending voor eigen rekening. Sunday Girl neemt de kosten voor haar rekening indien wij het verkeerde product hebben geleverd of de fout op een andere manier te wijten is aan het handelen van Sunday Girl. We adviseren om gebruik te maken van een track & tracecode, gezien Sunday Girl niet verantwoordelijk is indien het pakket verloren gaat. Terugbetaling zal plaatsvinden op dezelfde wijze als wij jouw betaling hebben ontvangen.

Wanneer krijg ik mijn geld teruggestort?
Zodra de retourzending bij ons binnen is, en goedgekeurd, gaan we direct aan de slag met het verwerken van de terugstorting. Let op: dit kan tot 14 werkdagen duren. 

Ik heb een kapot product ontvangen, wat moet ik doen?
Mocht je een gebroken, defectief of beschadigd product ontvangen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice via info@sundaygirl.eu of het contactformulier op onze webshop. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen vragen we je het ordernummer van je bestelling en foto’s van het beschadigde product mee te sturen, anders wordt de klacht niet in behandeling genomen.

 

Hoe kan ik aanspraak maken op de garantie?
Voor het geval dat je aanspraak wil maken op de garantie neem je contact op met onze klantenservice via info@sundaygirl.eu. Gelieve het bewijs van aanschaf (een kopie van de aanschaf bon of afschrift) of het ordernummer bijgaand te sturen. Daarnaast dien je hierbij foto’s en een kleine uitleg van het probleem te vermelden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op per mail.